11 C
Manchester
25. studenoga 2020.
Image default
Lifestyle

“BIO JE MAĐIONIČAR U SVOM POSLU” Hadžihafizbegović o Nadareviću “On je bio moj uzor…”

Informaciju o smrti legendarnog Mustafe Nadarevića je potvrdio njegov kolega i prijatelj Emir Hadžihafizbegović, koji se emotivno osvrnuo na dugogodišnju saradnju sa glumcem.

Hadžihafizbegović je za rekao kako je Nadarević preminuo danas u podne.

– Informaciju mi je javio Kasumović, a zatim mi ju je dodatno potvrdio Nadarevićev sin. Toliko smo uradili zajedničkih projekata, ne samo “Lud, zbunjen, normalan”. Tu su i “Otac na službenom putu”,  “Amidža Idriz” – emotivno se prisetio glumac.

Dodaje kako je Nadarević najveći trag ostavio u teatru.

Mustafa Nadarević

Mustafa Nadarević
Foto: Printscreen/ TV B92

– Najbolje uloge je ostvario u pozorištu. U teatru je napravio čudo. Mustafa je gigant, alter-ego glumački. Bio je moj glumački uzor, 40 godina smo radili zajedno. Bio je to sjajan čovek s kojim sam proveo puno vremena i van seta. Znao je dati tako dragocen glumački savet, to je neverovatno – tužno nastavlja.

Hadžihafizbegović je zatim citirao Ivu Andrića, kazavši kako Nadarevića povezuje s njegovom rečenicom: “Umjetnost je uzdići se iznad jednostavnosti”.

– Nama glumcima je najveća pohvala kad neko kaže: “Kako glumiš, kao da ne glumiš”. To je najteže postići. Bio je mađioničar u svom poslu – zaključio je.

srbijadanas.com

Related posts

MOŽE VAM POMOĆI U BROJNIM KUĆNIM POSLOVIMA! Evo na koje načine možete da iskoristite PROVIDNU FOLIJU!

MH

ŠOK U EMISIJI! Čim su se KAMERE UPALILE, Jeleni Pešić STIGLO OVO – Pojeo je BLAM UŽIVO! Kiselo se smejala! (VIDEO)

MH

SIN MI JE JAVIO DA SE ŽENI, ALI DA JE ONA MALO STARIJA: Kad mi je poslao sliku POZLILO MI, ON IMA SAMO 27 GODINA, A ONA…

MH

Leave a Comment