5.5 C
Manchester
6. svibnja 2021.
Image default
Lifestyle

“BIO JE MAĐIONIČAR U SVOM POSLU” Hadžihafizbegović o Nadareviću “On je bio moj uzor…”

Informaciju o smrti legendarnog Mustafe Nadarevića je potvrdio njegov kolega i prijatelj Emir Hadžihafizbegović, koji se emotivno osvrnuo na dugogodišnju saradnju sa glumcem.

Hadžihafizbegović je za rekao kako je Nadarević preminuo danas u podne.

– Informaciju mi je javio Kasumović, a zatim mi ju je dodatno potvrdio Nadarevićev sin. Toliko smo uradili zajedničkih projekata, ne samo “Lud, zbunjen, normalan”. Tu su i “Otac na službenom putu”,  “Amidža Idriz” – emotivno se prisetio glumac.

Dodaje kako je Nadarević najveći trag ostavio u teatru.

Mustafa Nadarević

Mustafa Nadarević
Foto: Printscreen/ TV B92

– Najbolje uloge je ostvario u pozorištu. U teatru je napravio čudo. Mustafa je gigant, alter-ego glumački. Bio je moj glumački uzor, 40 godina smo radili zajedno. Bio je to sjajan čovek s kojim sam proveo puno vremena i van seta. Znao je dati tako dragocen glumački savet, to je neverovatno – tužno nastavlja.

Hadžihafizbegović je zatim citirao Ivu Andrića, kazavši kako Nadarevića povezuje s njegovom rečenicom: “Umjetnost je uzdići se iznad jednostavnosti”.

– Nama glumcima je najveća pohvala kad neko kaže: “Kako glumiš, kao da ne glumiš”. To je najteže postići. Bio je mađioničar u svom poslu – zaključio je.

srbijadanas.com

Related posts

Živi luksuznim životom, pije najskuplja pića na jahtama, a ovamo bere maline da bi njena porodica preživela!

MH

Kao gumicom odnesene: 5 načina da UKLONITE tamne mrlje ispod PAZUHA

MH

Kako vas partner može varati, a da to nije seks

MH

Leave a Comment