16.6 C
Manchester
28. srpnja 2021.
Image default
Ispovijesti

SINA JEDINCA METAK POGODIO U ARTERIJU! Tužne ispovesti srpskih pevačica koje su maloletne rodile decu

Mnoge žene sa domaće javne scene danas žive lepo i lagodno, ali mladost im nije bila ni približno takva.

Preživele su siromaštvo, neke i nasilje, a svima im je zajedničko da su decu rodile maloletne.

Ovo su njihove priče.

Dete nije videla 10 godina

Tina Ivanović  je svog sina Danijela rodila maloletna, kada je imala 16 godina. Kako je svojevremeno sama ispričala, punih 10 godina nije mogla da vidi svog naslednika, jer joj je bivši suprug to branio.

– Samo ja znam koliko mi je u tom periodu bilo teško. Mnogo sam patila. Kada je trebalo da vidim svoje dete, bivši suprug i njegova porodica mi to nisu dozvolili. Nikada ga se nisam odrekla. Pa, koja majka ne bi volela da bude sa svojim detetom. Ne mogu vam nabrojati koliko puta sam kolima odlazila do kuće u kojoj je živeo i čekala ga – rekla je Tina i nastavila:

– Jednom mi je pošlo za rukom da ga vidim, dok je vozio bicikl. Ne znam da li se seća toga, jer bio je baš mali, imao je četiri godine. Prišla sam mu i rekla da sam ja njegova mama i dala mu novac. Primetila sam da je bio zbunjen i sve vreme je gledao ka kapiji kuće u kojoj je živeo. Dve godine nakon razvoda otišla sam da radim u Nemačku i redovno sam slala alimentaciju. Tako je bilo sve do 2005. godine, kada smo se konačno sreli – otkrila je Tina u potresnoj ispovesti za magazin “Hello” pre nekoliko godina.

Ona je ispričala i to da Danijel i i njen suprug Zvezdan gaje lep odnos, ali da nikada nisu razmišljali da žive svi zajedno.

Rodila sina sa 15 godina, pa ga ostavila ocu

Zorica Marković je imala samo 15 godina kada je rodila sina Dejana. Ona je bila kratko u braku sa njegovim ocem harmonikašem, a kada se razvela napustila je rodno mesto, a sin je ostao da živi sa ocem.

Zorica je ranije ispričala da je morala da ostavi sina, kako bi mogla da radi i da zaradi za život.

Pevačica je danas sa njim u redovnom kontaktu i u dobrim odnosima, a u javnosti često ističe da je na njega veoma ponosna, kao i na sina Iliju, kojeg je dobila u narednom braku.

– Baš su onako ljudine. Dejan je oženjen, a Ilija će uskoro. Nadam se. Najviše ih na svetu volim. Sve ovo što radim i što se borim, to je za njih – rekla je pevačica.

Sina ostavila u domu

Jedna od najboljih pevačica narodne muzike, Ana Bekuta, svog naslednika Igora Polića rodila je kao gimnazijalka, u 17. godini, nakon čega ih je pratio nimalo lak životni put.

Pevačica ne krije da je nakon što je rano postala majka prolazila kroz teške trenutke, koje je, na sreću, veoma brzo uspela da prebrodi.

– U sedamnaestoj godini imala sam zdravu i zrelu odluku da rodim dete, šta god da se desi na ovom svetu. Bila sam maloletna, odnosi u porodici, selu, okolini nisu bili sjajni. Da bi se stanje sredilo i smirilo, dala sam Igora u dom u Zvečanskoj ulici. Ostao je tamo osam i po meseci, ja sam odlazila svakih deset dana da ga vidim i vraćala se. Kad sada pričam o tome, kao da pričam o nekom drugom, ta osećanja su negde potisnuta.

Ana kaže da je, nakon što su se porodični odnosi stabilizovali, vratila sina kući.

– Tek kada se sredilo stanje u porodici, kada su na moje insistiranje roditelji pristali da dođem s Igorom kući, dovela sam ga. Bio je maj, u septembru sam napunila osamnaest godina. Igor je, naravno, postao miljenik porodice, a ja sam u sedamnaestoj godini sazrela. Moje devojaštvo nije postojalo, zamenile su ga pelene i briga o detetu. Bila sam, što bi klinci danas rekli, utripovana, nezreli oboje i ta veza nije rezultirala brakom – ispričala je svojevremeno Ana.

Sa detetom ostala na ulici

Poznata folk pevačica, Stojanka Novaković Stoja, ostvarila se u ulozi majke još kao maloletna devojka. Pevačica se udala kao tinejdžerka i sa samo 17 godina dobila sina Milana. Ona tada nije mogla ni da sanja da će joj život zadati teške udarce. Naime, njen suprug je poginuo u nesreći, a ona je sa detetom ostala na ulici.

– Udala sam se vrlo mlada, sa 16 godina, za čoveka koga sam neizmerno volela, kao i on mene. Sina Milana sam rodila u sedamnaestoj godini i ubrzo počela da nastupam s jednim bendom, uz saglasnost supruga. Ta idila je trajala do moje 19. godine, kada se desila ta nesreća, onda je sve krenulo naopako. Porodica mog supruga me nikad nije volela, smetala sam im od samog početka – otkrila je Stoja u jednom intervjuu i dodala:

– Istog dana kada je moj muž sahranjen, njegova porodica je mene i dete od nepune tri godine izbacila na ulicu! Nisam stigla ni svoje stvari da ponesem, izašla sam bez ičega. Moji su mi još ranije, kada sam odlučila da se udam, rekli da se kod njih više ne vraćam. Do kasno u noć, išla sam kroz selo i na sav glas vrištala i plakala! Narednih nekoliko meseci sin i ja smo bili kod moje prijateljice, s njom sam delila poslednju šolju kafe i poslednji komad hleba – ispričala je popularna folkerka težak period iz rane mladosti.

Stoja je danas veoma ponosna na svog sina Milana koji radi u psihijatrijskoj bolnici “Laza Lazarević” i bori se sam za sebe i svoju porodicu. On je pevačici podario dvoje unučadi koji su joj najveća radost u životu. Stoja se redovno čuje sa svojim sinom i unucima, a viđaju se kada im obaveze to dozvoljavaju.

Sin joj je ranjen u ratu

Šemsa Suljaković sa 16 godina sklopila je brak sa svojim godinu dana mlađim prijateljem i iz ove ljubavi dobili su sina Almira. Ipak, ovaj brak dvoje veoma mladih supružnika potrajao je samo dve godine.

Nakon ovog kraha, Šemsa se potpuno distancirala od svih i sama nastavila da odgaja sina. Rat na našim prostorima, Šensi je doneo velike gubitke.

srbijadanas.com

Related posts

Ispovijest : “Nikada nisam željela da trudnoćom upropastim moju prelijepu figuru da izgubim lijepe podignute grudi, a onda upoznam njega…”

MH

Nedavno sam sasvim slučajno saznao da mi je žena trudna i da…

MH

ŽARIO I PALIO U GRANDU, A SAD SE MUČI U NEMAČKOJ: Naš pevač otvorio dušu: “Ne mogu više da izdržim ovde”

MH

Leave a Comment