11.3 C
Manchester
19. travnja 2021.
Image default
Zabava

SOFIJA LOREN SE TAJNO VIĐALA S TITOM U GROCKOJ! JOVANKA besnela od ljubomore, MARŠAL bio veliki zavodnik, dolazila mu na noge!

Sofija Loren bila je zaljubljena u nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita, kojeg je posećivala, nekada i tajno, u njegovim vinogradima u Grockoj, tvrde svedoci iz tog doba. Tajnu dugu skoro šest decenija, o emociji čuvene italijanske glumice koju je gajila prema pokojnom Maršalu, otkriva za Kurir Nenad Vuković, koji je pre nekoliko godina otkupio Titove vinograde.

Nenad Vuković svedoči o Titovom životu u Grockoj
NENAD VUKOVIĆ SVEDOČI O TITOVOM ŽIVOTU U GROCKOJFOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Čuo sam razne priče, ali činjenica je ta da je Tito gostio Sofiju Loren ovde u Grockoj. On je bio veliki zavodnik i hedonista. Jovanka je bila ljubomorna kada je Sofija dolazila iz Italije u Srbiju kod druga Tita.

Sofija Loren i Tito u Grockoj
SOFIJA LOREN I TITO U GROCKOJFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Postoje zapisi o njenim posetama i tu stoji i da je volela piletinu i bajadere, a Tito je bio poznat kao ljubitelj grožđa – kaže na početku razgovora Vuković, a njegove reči potvrđuje i Dragan O., koji je svojevremeno služio Titu, ali nije bio raspoložen za fotografisanje.

Jelo Sofija LOren u glumicinu čast obojena bojama njene rodne zemlje
JELO SOFIJA LOREN U GLUMICINU ČAST OBOJENA BOJAMA NJENE RODNE ZEMLJEFOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Tada sam bio mlad. Bila je velika čast raditi za predsednika. Sećam se kada je dolazila Sofija. Ona je bila zaljubljena u njega. Bila je prelepa, svi su se okretali za njom. On je voleo Jovanku, a Sofija njega. Tačno je to što je gospodin Vuković rekao da je Jovanka bila ljubomorna na glumicu. Sofija je na Titove manifestacije dolazila javno, a tajno, kada, vi procenite sami – kaže Dragan za Kurir.

Pogled zbog kojeg je Tito voleo Grocku
POGLED ZBOG KOJEG JE TITO VOLEO GROCKUFOTO: PRIVATNA ARHIVA

I mnoge domaće poznate ličnosti volele su Titove vinograde, gde su se družili s Maršalom. – Titu si pevali Izvorinka Milošević, Predrag Živković Tozovac, Predrag Cune Gojković. Bile su to lepe zabave. Tito je voleo muziku i veoma je cenio naše pevače. Međutim, Cune je doživeo neprijatnost. Njemu je baš ovde u Grockoj saopšteno da više nije poželjan kod Tita. U to vreme je išao da peva srpskoj imigraciji u Kanadi, navodno četničkoj, pa je DB to saznao i to mu je bilo veoma zamereno.

Cune Gojković je oteran iz Titovog društva
CUNE GOJKOVIĆ JE OTERAN IZ TITOVOG DRUŠTVA FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

Poslednji put kada je došao saopšteno mu je da više ne prilazi predsedniku, a ni restoranu. To je Cuneta strašno pogodilo. Dugo vremena mu je trebalo da to prevaziđe, ali je bio u nemilosti zbog toga – tvrdi Nenad Vuković.

Izvorinka Milošević, Predrag Živković Tozovac, Jovanka Broz, Kornelije Kovač sa drugom Titom u Grockoj
IZVORINKA MILOŠEVIĆ, PREDRAG ŽIVKOVIĆ TOZOVAC, JOVANKA BROZ, KORNELIJE KOVAČ SA DRUGOM TITOM U GROCKOJFOTO: PRIVATNA ARHIVA

On kaže da je i Šaban Šaulić snimao kadrove za svoje hitove na tom mestu. – Šaban je svoje prve spotove snimio ovde. Ne znam tačno koje su pesme u pitanju. Pričalo se i da postoji tajna soba za prisluškivanje. Tačno je da su bile neke sobe. Ostala je Titova stolica, koju čuvamo kao vrednu uspomenu – završava Vuković.

Šaban snimio spot u nekadašnjoj Titovoj vili
ŠABAN SNIMIO SPOT U NEKADAŠNJOJ TITOVOJ VILIFOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

LJILJANA STANIŠIĆ

kurir.rs

Related posts

SAŠA MATIĆ U KOŠMARU – saznao za NJEGOVU SMRT, pa se SLOMIO “Ni NAJGORI san nije imao ovaj scenarij”

MH

KOJI BLAM!!! KARLEUŠA DOŠLA NA SNIMANJE U POCEPANOM KOMBINEZONU: Na sve je mislila, ali je JEDNU STVAR zaboravila!

MH

BUBA KORELI NAKON IZREČENE ZATVORSKE KAZNE NAPUSTIO BOSNU?! Evo gde je uhvaćen! (FOTO)

MH

Leave a Comment