MH 1. kolovoza 2020.

Da li su loši ljubavnici odgovorni za nemogućnost postizanja ženskog orgazma?

Nekada se praktično smatralo da žene koje ne mogu da dožive orgazam nisu mentalno zrele. Međutim, ekspert za seks, Nadia Bokodi, smatra da se to dešava zbog nesposobnosti muškarca da zadovolji ženu.

U stvari, reč je o muškarcima koji su „loši u seksu “, tvrdi ona.

– Problem nije u ženskim telima, već u načinu na koji imamo seks sa muškarcima. Naravno, penisi su sjajni! Za neke mogu čak da kažem i da su slatki. Bez obzira ako ste žena, statistički je mala verovatnoća da ćete dostići vrhunac oslanjajući se na jedan – piše Nadia.

Nedavno istraživanje u kome je učestvovalo 17.000 žena suprotstavilo se opštem uverenju da ženama do vrhunca treba više vremena nego muškarcima.

seks, ljubav

Foto: Pixabay

Istraživač Alfred Kinsei otkrio je da žene mogu da postignu orgazam za samo nešto više od četiri minuta – što je gotovo isto vreme kao i kod muškaraca.

Istraživanje sa Univerziteta Indijana je otkrilo da u proseku oko 65 odsto žena doživljavaju orgazam tokom “seksualnog odnosa sa partnerom” . Kod muškaraca je ta brojka značajno veća –  95 odsto.

Par u krevetu, sex, seks, romantika

Foto-ilustracija: Shutterstock

– Štaviše, istraživanje pokazuje da oko tri četvrtine žena orgazam postiže najpouzdanije tokom predigre, dok samo petina nas može da ga doživi kroz penetraciju. Daleko spretniji pristup muškaraca bio bi uključivanje u produženu predigru, fokusiranje na stimulaciju dodirom, a zatim i nastavak toga tokom trajanja seksa – dodala je Nadia.

Šta vi kažete? Da li su zaista muškarci loši ljubavnici ukoliko žena ne može da postigne orgazam?

(K.M./Telegraf.rs)

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*