MH 27. lipnja 2020.

Grejs (32) i Džejms (34) Mičim iz Saseksa imali su dogovor da imaju troje dece i to je bio njihov konačni plan. Zato je ona redovno uzimala kontracepcijske pilule, a Džejms je trebalo da ode na vazektomiju. A onda se pre šest meseci desilo nešto potpuno neočekivano.

Grejsi

Grejs je pre šest meseci probudila, kako kaže, u cik zore. Već danima se osećala iznureno i pretpostavljala je da je hvata prehlada, pa je ustala da popije lek i čaj. Odjednom je ustanovila da hitno mora u toalet.

– Sela sam na šolju a onda sam osetila nešto čudno i vrisnula iz sveg glasa. Moj suprug i najstariji sin dotrčali su u toalet, a ja sam vikala da zovu Hitnu pomoć jer se nešto dešava – kaže Grejs medijima.

A nešto se zaista i dešavalo jer nisu stigli ni da okrenu broj telefona Hitne pomoći, a beba je već ispala dok je Grejs sedela na šolji. Bilo je to 5. decembra 2019. godine. Kada je Hitna pomoć stigla, beba je već bila tu pa im nije ostalo ništa osim da ih odvezu u bolnicu da bi sve proverili.

– Pojma nisam imala da sam trudna, zaista, bilo je nerealno. I kada sam sedela na toaletu, nisam imala osećaj kao da se porađam, a posle tri trudnoće znam kako izgleda porođaj. Samo sam osetila neki čudan pritisak i onda je sve bilo gotovo. Znam kad je moj muž došao da vidi šta se dešava, video je glavu bebe i bio u potpunom šoku. Pozvao je hitnu pomoć i rekao im “Iz nje izlazi beba, ali ona nije trudna”. Ja sam tad shvatila da očito jesam trudna i samo sam ponavljala “Izvini, izvini”, jer smo rekli da nećemo više od troje dece – kaže ona.

Devojčica i mama su bile dobro i potpuno zdrave, a danas Grejsi kaže da se raduju tom neočekivanom iznenađenju, uprkos dogovoru.

– Ne možemo da zamislimo život bez nje. Nismo imali pojma da stiže, ja sam čak i uradila tri testa jer me je čudno boleo stomak i svi su bili negativni. Nisam imala nijedan simptom trudnoće, baš ništa – kaže ona.

T.G.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*