0.2 C
Manchester
26. siječnja 2021.
Image default
Lifestyle

Prevoznici upozoravaju: Zbog ponašanja Hrvatske obustavit ćemo sav transport iz EU!

Prevoznici iz Republike Srpske upozoravaju da će obustaviti sav transport ka i iz Evropske unije zbog dugotrajnih procedura koje je zbog virusa korona prevashodno uvela Hrvatska.

Predsjednik Udruženja prevoznika RS Nikola Grbić rekao je za televiziju “N1” da trpe velike gubitke, izlažu opasnosti vozače, čekaju po tri dana u Hrvatskoj kako bi se napravio konvoj, koji će hrvatske vlasti propustiti u Bosnu i Hercegovinu.

“Znamo kakve posljedice mogu biti ukoliko posegnemo za ovim mjerama. Posebno će biti teško zbog uvoza životnih namirnica. Tražimo sastanak sa Privrednom komorom RS, Vladom i Ministarstvom saobraćaja, kao i nadležnima u Savjetu ministara, Ministarstvu komunikacija i transporta BiH, našim diplomatama. Sastanak smo inicirali što prije, nedjelju, ponedjeljak”, naglasio je.

Grbić kaže da je neprihvatljivo ponašanje Hrvatske koja koridorima propušta kamionske konvoje, te vozače i robu zadržava i po tri dana.

Zbog svega očekuju da ih diplomatskim tokovima Bosna i Hercegovina pokuša zaštititi, te riješi probleme transporta roba sa susjedima, posebno Hrvatskom.

fokus.ba/N1

Related posts

URADILA JE NEŠTO ŠTO NIKO NE BI SMEO: Posle KONTROVERZNOG poteza princeze Dajane na venčanju ― NIŠTA VIŠE nije bilo isto

MH

(FOTO) GOLA SAM, BEZ STRAHA DA… Elena Karić ŠOKIRALA SVE na društvenim mrežama – šta OVO ZNAČI?!

MH

Marina Gagić ludi zbog pevačeve šokantne odluke: Darko Lazić ulazi u “Zadrugu 4”, bio u šemi sa dve zadrugarke!

MH

Leave a Comment