MH 13. siječnja 2020.

On je želio djecu, stalan posao i kućicu u cvijeću. Ja sam htjela Pariz, London, a možda i Tajland ili Maleziju. Imala sam tek 21, počinje svoju priču kolumnistica Buzzfeed.com.

Foto: Flickr
Foto: Flickr

Naručili smo pizzu u drive-inu, i počeli jesti na parkiralištu.

„Nešto nije u redu“ rekla sam. „Što su ti stavili krivi prilog“, rekao je, iskreno zabrinut. To me potsjetilo zašto ga volim. „Ne, ne s pizzom nego s nama“ rekla sam.

Kroz suze, sjedili smo u autu i obećavali si nešto što nismo mogli ispuniti. „Možda za nekoliko godina“ , rekli smo.

Upravo to mi je poslužilo kao opravdanje da pogledam njegov Facebook profil tri mjeseca kasnije. Je li našao taj posao, kako je… pitala sam se .

Tada sam ih prvi put vidjela zajedno, na ffotografiji s neke zabave. Ona drži plastičnu čašu, on s pripitim smješkom zbog kojeg sam ga tako često zadirkivala. Vidjela sam i njegovu ruku oko njenog struka i sjetila kako sam se osjećala kad sam ja bila ta koju je tako hvatao. Ipak, ponavljala sam si „možda su samo prijatelji“, pitala se da li ju je poznavao dok smo bili zajedno i jesu li proveli noć zajedno. Ponavljala sam si i da nemam pravo uopće se uzrujavati. Ali uzrujavala sam se.

Tu noć sam ga i sanjala. Najgore je bilo trenutak prije buđenja, kada se miješaju san i java. Odmah sam zgrabila mobitel za novu dozu samokažnjavanja – gledala sam mu Twitter. Morala sam biti s njim na bilo koji način.

Šest mjeseci nakon prekida, osvanula je druga fotografija – njih dvoje na utakmici. Želudac mi se stisnuo kada sam shvatila da je ona postala dio njegovog života. No i dalje nisam shvatila da je on krenuo dalje. Jer kako on može voljeti nekoga, ako ja volim njega?!

U tom bunilu čak sam žalila djevojku. „A jadna, njen dečko je zaljubljen u svoju bivšu“, mislila sam. Zamišljala sam ga kako u krevetu zuri u strop, i zamišlja da sam ja pored njega. To je bilo toliko lakše nego da si priznam kako on vjerojatno uopće ne misli o meni.

Internet mi je mnogo otkrio o njoj. Htjela sam ju mrziti, ali nisam mogla. Lijepa je , pametna, ukratko na mjestu.

Prolazili su mjeseci, prolazile su i zajedničke fotografije, mijenjali su se i statusi o vezi na Facebooku. Gledala sam kako je na fotografiji s njegovom majkom, gledala sam ih na zajedničkom odmoru dok on nosi sat kojeg sam mu ja darovala. Vidjela sam i onu kako se voze u autu u kojem smo prekinuli. Gledala sam kako u vezi imaju sve što smo imali i nas dvoje, ali i više.

Mogla sam prestati u bilo kojem trenutku, ali to je bila svojevrsna ovisnost. No usprkos sustavnom samokažnmajvanju, nikad mu se nisam javila. I dalje sam htjela i Pariz i London i sve to…

Ali voljela sam gledati njegovo lice, njegov izraz kad ga se uhvati nespremnog za fotografiju. Podsjećalo me na to kako je kad nekoga voliš, i kad tebe netko voli. Da, išli smo u posve suprotnim pravcima, ali sam osječala neku neobjašnjivu privlačnost.

Kako je vrijeme prolazilo, sve rijeđe sam ga uhodila. A kada sam i bacila pogled na njegov „fejs“, grč u želucu je bio sve slabiji i slabiji, više kao sjećanje na bol no išta drugo. A onda sam polako i prestala biti opsjednuta.

Danas, kada posjetim njegov profil, ponosna sam ako uspije na poslu, a tužna ako mu se što loše dogodi. Sretna sam što je zaljubljem i sretna sam zbog djevojke s plastičnom čašom što je pronašla tako divnog muškarca.

Sretna sam i zbog sebe i svaki put kada ga posjetim, on me podjseti da mogu voljeti i da sam vrijedna ljubavi. Potsjeti me i na to da kada jednom zaista voliš nekoga, to nikada ne prestaje.

magazin.ba

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*