Image default
Magazin

JEDETE ČOKOLADU SVAKI DAN?! Kad vidite ŠTA ona čini vašem organizmu, ZAPREPASTIT ĆETE SE!!

tručnjaci ističu da je crna čokolada izuzetno zdrava i da bi trebalo da jedemo jednu štanglicu dnevno. Bogata je flavanolima, štiti srce, dobra je za krvne sudove, poboljšava protok krvi i samim tim snižava pritisak. Smanjuje LDL holesterol, ali i rizik od kardiovaskularnih oboljenja i srčanog udara.

Istraživanja su pokazala da ukoliko dnevno unesemo u organizam do šest grama kakaoa ili crne čokolade, smanjuje se mogućnost od srčanih bolesti, upala i pojave dijabetesa tipa 2.

tamna-cokolada-640x360

 

Crna čokolada suzbija i apetit. Ako 20 minuta prije obroka pojedete jednu kockicu, to će podstaći proizvodnju leptina, hormona koji šalje mozgu signale da ste siti. Čokolada podstiče proizvodnju hormona sreće koji pomaže kod depresivnih stanja, a preporučuje se i trudnicama. Žene koje su jele čokoladu u blagoslovenom stanju bile su pod manjim stresom i manje anksiozne, a njihove bebe srećnije.

tamna-cokolada-1

Novi.ba/Espreso.rs

Related posts

NAZIVALI SU GA ODVRATNIM STARCEM: Onda je POTPUNO promijenio svoj izgled, kada se ponovo pojavio SVI su zažalili!

MH

PRIJE HALJINA, BRADE I ŠTIKLI, BOŽO VREĆO NA POČETKU KARIJERE BIO JE NEPREPOZNATLJIV: Pravi mačo muškarac, iznenadit ćete se kad vidite sliku (FOTO)

MH

CHAT DANA: Mama prigovarala što se ne udaje, kćerka joj JEDNOM REČENICOM POKVARILA DAN!

MH

Leave a Comment

two + 13 =