MH 17. listopada 2019.

Andrea Petković, nemačka teniserka rođena u Tuzli, trenutno 75. reket sveta, novo je lice nemačke televizije.

Naime, postaće TV lice nemačkog javnog TV servisa, ZDF-a.

 

Urednici ove televizije odabrali su Andreu smatrajući je unikatnom u svetu tenisa, jer je inteligentna, šarmantna i duhovita, sa njom na konferencijama možete da pričate o svim sferama života, ne samo o tenisu.

 

 

Njoj novinarstvo nije strano, jer je već imala svoju kolumnu u Zidojdče Cajtungu, gde je pisala o raznim temama, a posebno upečatljivo bilo je priznanje da je 7 godina sama i da joj nije lako da nađe partnera sa kojim može da vodi ljubav.

 

“Droga otpada jer imamo ozbiljne propise o dopingu. Alhohol otpada jer usporava oporavak organizma. Strogo govoreći, seks ne otpada, ali sam ili previše nesposobna ili sam previše oklevala i smatram da nije tako lako imati seks. Trideset do četrdeset nedelja godišnje ste na putu, to je teško za muškarca. Za mene nije opcija veza sa trenerom, fiziom poput mnogih drugih na turu. Filmovi su moj izlaz, porodica i prijatelji”, rekla je Petković jednom prilikom u svojoj kolumni.

 

Petkovićeva je u karijeri osvojila 6 turnira, ali nije uspela da osvoji nijedan od Gren slemova, gde joj je najveći uspeh bio plasman u polufinale Vimbldona 2014. godine.

 

kurir.rs / kurir sport

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*