AKO MISLITE DA STE DEBELI, VI STE U ŽESTOKOJ ZABLUDI: Evo zašto imate VELIK STOMAK! - Infoblok
Image default
Zabava

AKO MISLITE DA STE DEBELI, VI STE U ŽESTOKOJ ZABLUDI: Evo zašto imate VELIK STOMAK!

Nadutost stomaka (nadimanje) je pojava, stanje, mogući znak nekog oboljenja, ali sama po sebi nije bolest.

To je neprijatan osećaj pritiska u trbuhu, zbog čega trbuh bude tvrd i nadut više nego što bi se očekivao nakon unete hrane. Ne mora biti povezana sa unošenjenjem hrane.

Uglavnom se ponavlja se s vremena na vreme. Nema veze sa gojaznošću.

A moguće da nastaje iz ova četiri razloga:

HRANA – stomak će vam biti nadut zbog hrane koja se teško vari, zato, naš savjjet je da izbjegavate hranu koja je začinjena, Zaboravite i na brzu hranu, a inače moguće je i da ste alergični na nešto, pa zbog toga se javlja nadutost. Neki ljudi se nisu testirali, ali i gluten može da uzrokuje ako ste alergični na njega.

KOLIČINA – ovo je i logično, ako se prejedete, moguće je da ćete i sami osjetiti nadutost u stomaku. Nema potrebe ni da se izgladnjuijete, a isto tako ni da se prejedate.  Brzo ne jedite, i normalne porcije unosite u sebe.

ALKOHOL – zbog njega vam se mogu javiti nuspojave, on će vam uništiti organe tako, a možete osjetiti i bolove u stomaku, kao i nadutost.

VJEŠTAČKA PIĆA – najviše se ovdje misli na pića koja su obojena, ili gazirana. Pogotovo gazirana, ona vas najviše pušu i zato imate osjećaj nadutosti.

Izvor vijesti: / novi.ba

Related posts

10 GODINA SMO U BRAKU, A JA SAM BILA UBEĐENA DA ME SVE VREME VARA: Počeo je da krije telefon, a onda sam mu u kolima našla KARMIN! Tek tada mi je priznao STRAŠNU ISTINU (FOTO)

MH

KAJA OSTOJIĆ GODINAMA HOĆE RAZVOD, A SAD JE PRESEKLA: Pevačica nije srećna sa Džunior Džekom, a evo šta planira da uradi sa ćerkom!

MH

NISMO IMALI POJMA: Evo čemu služi rupica između gornje usne i nosa, NIJE TU BEZ RAZLOGA!

MH

Leave a Comment

ten + 10 =